Matfestivalen
Amund Maarud med band (18 år)

- gjenforener bandet bak sin prisbelønte albumtrilogi!
lørdag 21.09
KL. 20.00 - 21.30
Storsalen med flatt // Kr. 420,-
Det har nærmest blitt en tradisjon at Amund Maarud inviterer med seg en hemmelig gjest til matfestivalen på Årnes. Flere brukte lang tid på å lande etter fjorårets braksuksess med Adam Douglas. På årets matfestival er det duket for en helt spesiell gjenforening. Bandet som spilte med Amund under albumene Electric, Dirt og Volt, som høstet både Spellemannspris og Tonos Komponistpris, teller musikere som i dag spiller i Hellbillies, CC Cowboys og Shining. Å samle en slik gjeng 10 år etter, virket som en umulig oppgave.

Et liveopptak fra Notodden Bluesfestival i 2014 dukket plutselig opp og har gått på rundgang mellom bandet. Opptaket bærer vitne om hvilken eksplosiv energi og spilleglede som fantes i dette orkesteret og at låtene som ligger der fortjener å fremføres igjen. Lysten på å spille sammen har ikke blitt mindre etter noen års pause. Tilfeldigvis spurte Henrik om ikke om broderen trengte trommeslager den 21 september. Det er lenge siden de to har spilt sammen og denne datoen var åpen i kalenderen hans. «Henrik sendte meg en tekstmelding, -den datoen på Nes, kan jeg være med eller?? Det klør jo i fingra mine, det er jo ikke no nytt men denne gangen tror jeg det klødde like mye i fingra hans som i mine», ler Amund.

I kjent Blues Brothers-stil startet ringerunden for å høre om det mulig å «get the band back together». Og mellom turneene til noen av Norges mest travle band fantes det en mulighet. Henrik Maarud og Egil Stemkens var klare. Nå stod det bare på Simen Aanerud som siden sist de spilte sammen har hatt fulle hender med å administrere en hel bygård i hovedstaden. Yes, Simen var klar!
«En glimrende anledning til å samle den gamle gjengen som vi har hatt det uendelig mye musikalsk moro med i flere år, dette blir veldig moro.» forteller Amund.

For de som husker dette bandet så er det en eksplosjon av energi og referanser. De har turnert utallige konserter i inn- og utland med Amund Maarud i front og var også sentrale under Snaxville Revue på Nes Kulturhus der musikken ble feiret ettertrykkelig 3 år på rad for fulle hus. Det er endelig klart for ny feiring av musikken Amund kalte «bygdepsykedelia» og var med å sette han på blues og rockekartet for alvor. Dette vil du som kjent ikke gå glipp av.

Plakat Amund Maarud med band (18 år)

Foto: Hans A. Vedlog